Vijesti
Za deset novosarajevskih osnovnih škola, Općina Novo Sarajevo izdvojila 125.000 KM Općina Novo Sarajevo treću godinu za redom namjenski izdvaja sredstva u svrhu podrške i poboljšanja uvjeta za kvalitetniji rad osnovnih škola s područja ove lokalne zajednice.

Općina Novo Sarajevo treću godinu za redom namjenski izdvaja sredstva u svrhu podrške i poboljšanja uvjeta za kvalitetniji rad osnovnih škola s područja ove lokalne zajednice.

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i direktori deset osnovnih škola potpisali su Sporazum o finansijskoj podršci. Grantom osnovnim školama za investiciono održavanje objekata predviđena su sredstva u iznosu od 125.000 KM. U konačnici, svaka škola dobit će po 12.000 KM.

„Ono što je bitno naglasiti da je osim tih osnovnih škola obuhvaćen i Edukativni centar u Novoj Kasabi, a koji je područna škola OŠ 'Malta'. Za ovu školu izdvojena su sredstva od pet hiljada konvertibilnih maraka", istakao je načelnik Tanović.

Direktor OŠ „Malta“ Amsar Hadžimujić kazao je kako će ova sredstva investirati u mijenjanja podova nekih učionica, te za zamjenu klupa i stolova.

„Nadam se da ćemo u polovini učionica uspjeti riješiti probleme i obezbijediti atmosferu ugodnu za boravak đaka u našoj školi“, kazao je Hadžimujić.

Direktorica Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo, Lamija Šošić, zahvalila je načelniku Tanoviću i Općini Novo Sarajevo što su u obzir uzete, kako Osnovna muzička i baletska škola Novo Sarajevo tako i Centar za obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“.

„Ovo je divna prilika da se pomogne svim našim učenicima i poboljša proces rada u našim školama“, dodala je Šošić.

Iako obrazovanje nije u nadležnosti ove općine, ona nastavlja pratiti rad, podržavati i ulagati u osnovne škole zbog građana i naše djece.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.