20 C
Sarajevo
29.03.2024

Vučić: Rješenje nije na vidiku

– Još nemamo nikakav nacrt rješenja, nismo ni blizu njega, ali imamo obvezu da razgovaramo –, poručio je Vučić te naglasio kako će netko, nekada u budućnosti morati da postigne dogovor s Albancima.
 
Kompromis je, istaknuo je, kad svatko dobije po nešto, a nitko ne dobije sve.
 
– Ostali ste ovdje vi najjači i najhrabriji. Na zaboravite da nas je početkom devedesetih bilo tri puta više na Kosovu. Zato danas ne pjevam borbene pjesme i neću da vas huškam. Nećemo dozvoliti da netko koristi municiju i oružje protiv vas –, kazao je srbijanski predsjednik, prenosi RTS.
 
Odgovarajući na navode kako ova vlast do kraja godine mora priznati neovisnost Kosova, Vučić je ustvrdio kako nikome od njih ne pada na pamet da u tom poslu sudjeluju.
 
– Moja i naša ideja za sutra i za budućnost Srbije i Srba je da sačuvamo naš narod, da čuvamo zemlju, čuvamo mir i pokušamo da uspostavljamo mostove povjerenja te da težimo dogovoru čak i kada znamo da je nemoguće –, rekao je Vučić.
 
Zahvalio je svima u Europi i svijetu koji shvaćaju, kako je kazao, “važnost našeg razgovora”.
 
– Boljeg života nema preko prečice ni za nas ni za njih, moramo da živimo zajedno i zato ćemo da razgovaramo i pregovaramo –,  istakao je Vučić.
 
Također je ponovio kako rješenja nema ni na vidiku te da se nada kako će ga netko u narednih deset ili dvadeset godina postići.
 
– Sve drugo značilo bi kraj našeg postojanja na Kosovu -, zaključio je srbijanski predsjednik.
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA