Vijesti
Završeni protesti u Banjoj Luci, Trivić poručila: Očekujte još mnogo okupljanja Jelena Trivić (PDP), za koju opozicija tvrdi da je pobjednica izbora za predsjednika RS, također se obratila na večeras održanim protestima opozicije u Banjoj Luci.
#

Protesti su održani, jer opozicija smatra da je upravo Trivić, a ne Milorad Dodik (SNSD) pobjednik izbora za entitetskog predsjednika. Prvo su se okupili u parku "Mladen Stojanović", potom su šetali gradskim ulicama, a obraćanja su bila u centru grada.

"Ja se neću umoriti. Trajat će ova borba i tek je počela. Ima nas dovoljno. Ja nemam pravo da budem umorna i nemam pravo da odustanem, nemam pravo da se povučem. Znate zašto nemam pravo - zbog vas koji ste izložili sebe", poručila je.

Za nju je ono što se dešavalo u izbornoj noći pokazatelj da "očigledno ne živimo u normalnoj državi". Najavila je da će protesti ponovo biti održani ako se ne ispune zahtjevi opozicionara, a to je da se glasovi ponovo izbroje, odnosno da se izbori za predsjednika RS-a ponovo održe.

"Ponovit ću da nisam pokradena ja, već narodna volja, narod RS-a, ovo je tek početak istrajne borbe da dokažemo istinu. Podnijeli smo niz prijava, izjava i pravnih stvari. Ovo što večeras radimo i što smo prošetali omogućio nam je ustav, ovo je vid ustavne borbe i hvala vam što ste bili hrabri i slobodni Ako napustimo ovu bitku, nema nazad, moramo istrajati i ovo je tek početak. Očekujte još mnogo okupljanja", rekla je Trivić.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je istakao da "hoće da se otvore famozne vreće i da se ustanovi istina". Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je poručio Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) da "posluša narod i prebroji glasove".

Zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović je visokog predstavnika Christiana Schmidta nazvao "smećem" te je stranim predstavnicima u Bosni i Hercegovini je uvredljivo poručio: "Ausweis".

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.