Vijesti
Zbog derneka sa Handkeom, Oslobođenje otkazuje saradnju Bazdulju. Brutalan komentar Senada Pećanina Redakcija lista Oslobođenje ogradila se od postupaka njihovog kolumniste Muharema Bazdulja koji je u Andrićgradu dernečio s kontroverznim austrijskim piscem Peterom Handkeom i isto tako kontroverznim Emirom Kusturicom.
# Screenshot

Redakcija lista Oslobođenje ogradila se od postupaka njihovog kolumniste Muharema Bazdulja koji je u Andrićgradu dernečio s kontroverznim austrijskim piscem Peterom Handkeom i isto tako kontroverznim Emirom Kusturicom.

“Oslobođenje se ograđuje od postupaka svog kolumniste Muharema Bazdulja. Gospodin Bazdulj više neće biti angažirao kao naš kolumnista”, poruka je koju je Oslobođenje objavilo, a koju je prenio sarajevski advokat Senad Pećanin.

“Pravda za Bazdulja! Zašto otkazivanje saradnje sa višegodišnjim kolumnistom “antifašističkog Oslobođenja”, autorom u najprestižnijoj rubrici svakih novina; otkaz, a nije uradio ništa drugo sto ne radi duže od deceniju, otkako je sadašnja gl. urednica na čelu Oslobođenja?!”, napisao je Pećanin na Facebooku.

 

raport.ba / 

Šta Kusturica misli o BiH dobro je poznato, kao i to da je Handke gajio posebne veze sa Slobodanom Miloševićem, kojeg je posjetio i u zatvoru u Haagu. Osim toga dovodio je u pitanje strašne zločine počinjene nad Bošnjacima i genocid u Srebrenici. Zbog toga je Handke, recimo, persona non grata u Sarajevu, a u 2019. objava da je dobitnik Nobelove nagrade za književnost izazvala je buru negodovanja u cijelom svijetu.

Handke je zadnjih dana boravio u BiH, a ugostili su ga čelnici RS, na čelu sa Miloradom Dodikom. Dijelili su mu nagrade, otkrivali biste i na kraju dernečili.

 
 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.