13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

Nova bruka Fortine Vlade: Pogledajte kako su postavili zastavu BiH na zgradi Vlade KS!

Gotovo da ne prođe dan a da nas aktuelna Vlada Kantona Sarajevo, predvođena Edinom Fortom i sastavljena, između ostalih, od ministara pripravnika, travničkih studenata i osoba iz svjetskih finansijskih afera, ne počasti nekim novim biserom.

Nakon nebulozne odluke Edina Forte da 8. mart proglasi neradnim danom, ali samo sa žene, i to samo u onim institucijama gdje se ta odluka može provesti, zgrada kantonalne Vlade na međunarodni dan žena osvanula je sa zastavom BiH OKRENUTOM NAOPAKO.

- OGLAS -

Postaviti zastavu BiH naopako, i to na državnoj instituciji, u prvom redu je odraz krajnjeg nepoštovanja prema državi, da ne spominjemo koliko to samo po sebi govori o neozbiljnosti i neupućenosti onih pod čijom je nadležnošću institucija na kojoj je pogrešno istaknuta zastava, piše Slobodna Bosna. 

Iako su čak pokrenute i mnogobrojne kampanje kako bi se, upravo uslijed čestih grešaka, podigla svijest građana o tome kako tačno treba biti postavljena zastava BiH, ta saznanja, prema svemu sudeći, još uvijek nisu doprla do Forte i njegovog tima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA