5.5 C
Sarajevo
28.03.2024

„Narodni poslanik“ 8. decembra u BKC-u

Komedija “Narodni poslanik” rađena prema tekstu Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Alena Muratovića, ponovo će biti izvedena pred sarajevskom publikom 8. decembra u 20 sati na sceni Bosanskog kulturnog centra (BKC). Predstava je rađena u koprodukciji ”Oxygen Productiona” i Bosanskog kulturnog centra.

Glumačku podjelu čini generacija iskusnih bh. glumaca potpomognuta mladim glumačkim snagama: Izudin Bajrović, Amra Kapidžić, Ermin Sijamija, Sead Pandur, Maja Salkić, Dženita Imamović-Omerović, Vedran Đekić, Aldin Omerović i Nadine Mičić.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni BKC-a.

- OGLAS -

– ”Narodni poslanik” je prva komedija Branislava Nušića, jugoslavenskog komediografa, pisca romana, drama i eseja, napisao ju je još kao 19-godišnji student. Ova komedija je podijeljena u tri čina, a radnja se bavi pitanjem osvajanja vlasti, odnosno palanačkim parlamentarizmom i načinom kako se bira poslanik. Karakteriziraju je međusobno preplitanje situacije i verbalne komike. Likovi su građeni na prototipima te su stoga sočni, životni, uvjerljivi i, kao takvi, bliski svakom gledaocu – stoji u saopćenju BKC-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA