Vijesti
Zečević: Srbija i dalje sanja o velikoj Srbiji i potrebi da RS postane njen sastavni dio!
Zečević demantira huškačke politike u BiH: NATO neće dopustiti stvaranje sigurnosnog vakuma u BiH!
Gostujući u Bosanskom vjestniku, Berko Zečević, vojno-politički analitičar demantirao je secesionističke politike u BiH: U bilo kojem incidentu koji mogu da se dese u Bosni i Hercegovinu, koji mogu utjecati na njen integritet, NATO će djelovati!
“Stoltenbergova poruka je jasna! Naša želja, želja Federacije i malog dijela RS-a je da budem dio NATO saveza!"

"Mi kroz program reformi nastojimo da se vojne snage BIH i ministarstvo odbrane osposobe, moderneziraju u skladu NATO standarda. To će trajati jako dugo! Da li će BIH biti primljena u NATO savez, zavisi od nas samih!”, upozorio je Zečević.

 Zečević je istakao da je činjenica da NATO neće dozvoliti sukobe u Bosni i Hercegovini!

“Ne trebamo previše ozbiljno shvatiti Zelenskog! Njemu je zadatak da komplikuje situaciju! Njegova izjava nije u potpunosti neozbiljna! Treba promatrati izjave Vučića! Treba nam biti jasno - Vučić je izvanredan političar u smislu održavanja tenzija prema Evropi! Milorad Dodik grubo nasrće! Njihov sastanak je pokazao da Dodik ima skroz drugačiji stav treba ili ne treba izazivati sukobe na ovom prostoru! Dodik vjeruje u ekstremnu snagu Rusije i Putina! NATO pakt i EU neće dopustiti sukobe na ovim prostorima, ne zbog nas, već zbog sebe!”, poručio je Zečević.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.