Vijesti
Zildžić: Bukvarević je bio veliki čovjek koji je sebe dao domovini (VIDEO) Zildžić je rekao ovom prilikom da je Bukvarević srcem i djelima bio veliki čovjek koji je sebe dao domovini.
# Fena

Salko Bukvarević ostavio je neizbrisive tragove u političkom životu Tuzle, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine - izjavio je danas predsjednik Gradskog odbora Stranke demokratske akcije Tuzla Salko Zildžić na komemoraciji koja u čast preminulog federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića održana u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. 

Zildžić je rekao ovom prilikom da je Bukvarević srcem i djelima bio veliki čovjek koji je sebe dao domovini.

-Svoje i potrebe svoje porodice podredio je potrebama društva, države, saboraca, stranačkih kolega, simpatizera i onog običnog čovjeka kome je potreban putokaz i pomoć u društvu. Nikada se nije štedio za potrebe drugih, nije se štedio da primjerom prenese kakav treba da bude hizmećar i vođa - istakao je Zildžić.

Bukvarevićev životni put, naveo je on, karakterišu i velika iskušenja, kao i mnogi ostvareni uspjesi, od perioda agresije pa do današnjih dana. Nikada nije bilo posustajanja na putu borbe za bolje i pravednije društvo u kojem živimo.

-Pored mnogih činjenica izrečenih o životnom putu našeg ahbaba, brata, kolege, učitelja, jednoj i mi danas svjedočimo i njeni smo savremenici. Ta činjenica ogleda se u iskazanom poštovanju, žalu i tuzi velikog broja dobrih i iskrenih ljudi - dodao je Zlidžić. 

Podvlači da je Bukvarević bio jedan od najvrijednijih ministara u Vladi FBiH, "dobroćudan i dobar predsjednik, uzorit suprug, babo koji je pored svih obaveza koje je nosio na plećima, ipak podigao čestitu djecu".

Video: 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.