Vijesti
Umjesto da podmlađuje diplomatiju, Bećirović je postaruje!
Zlatko Lagumdžija sljedeća meta hapšenja?! Kalabuhov ga ocinkario! Bećirović mu spakovao kofere!
Mi ne najavljujemo istragu protiv Zlatka Lagumdžije već drugi medij, jedan portal. Možda u šali, možda malo u zbilji, Senad Pećanin je preko Twittera trznuo Lagumdžiju, u stilu – "ko je sljedeći – neka se pripremi Lagumdžija".
Po navodima veb-portala “Ljudski.ba”, Skaka bi istražiteljima mogao ispričati svašta o nestanku vrijednih umjetničkih djela iz zaostavštine Adila Zulfikarpašića, a o kojoj se stara upravo i Lagumdžija. Lagumdžija je opet u centru pažnje.

Zakuhao je preko društvenih mreža s ruskim ambasadorom Kalabuhovim. Kalabuhov je hladno ocinkario Lagumdžiju, da se odavno takva hladnoća u diplomatskim prostorima nije osjetila. To je čudno, jer je Lagumdžija u javnosti sasvim otvoreno lobirao ili, kako da to nazovemo, lijepo govorio o Rusiji – baš kada čitav Zapad govori ružno. Onda je Lagumdžija, pakujući kofere za Zapad, konačno rekao neku ružnu na račun Rusije; mora se malo oprati i tu ga je dočekao Kalabuhov s nekoliko rečenica u kojima je citirao Lagumdžiju. U prijevodu, Kalabuhov je dao do znanja da je sjedio i pričao, dakle bio u kontaktu s Lagumdžijom. Osim Rusije, Lagumdžija je pohvalno govorio i o Kini, koja je veći problem za Zapad od Rusije, i o Azerbejdžanu, koji je ruski saveznik. I opet ponavljamo: takvog čovjeka, zapetljanog u svoje petljavine, Denis Bećirović šalje u New York na značajno mjesto ambasadora BiH u UN. To je lična odluka Bećirovića i ako istrage i utvrde da Lagumdžija nije kriv, lako je utvrditi da je Bećirović kriv. Umjesto da podmlađuje diplomatiju, Bećirović je postaruje.

 

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.