7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

U većem dijelu BiH kiša, a na Bjelašnici pao i prvi snijeg

U Bosni i Hercegovini je jutros vrijeme pretežno oblačno, s kišom u većem dijelu Bosne, dok u pojedinim planinskim područjima naziru se i prve sniježne padavine.

Temperature zraka izmjerene u osam sati iznosile su: u Bugojnom, Ivan Sedlu i Sokocu sedam; Bihaću, Grudama, Livnu osam, Jajcu devet, Banjoj Luci, Doboju, Prijedoru, Sanskom Mostu, Sarajevu i Tuzli 10; Brčkom, Gradačcu, Srebrenici i Zvorniku 11, Bijeljini i Trebinju 12, Neumu 16, a Mostar 17 stepeni Celzijusa.

Danas će u zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme i to prije podne s kišom u većem dijelu Bosne. Poslije podne slaba kiša se očekuje u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima Bosne, kao i u većem dijelu Hercegovine. Na planinama je moguć slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature iznosit će od 9 do 14, na jugu zemlje od 18 do 23 stepena.

- OGLAS -

U Sarajevu je vrijeme pretežno oblačno. Kiša se očekuje sredinom dana i tokom poslijepodneva. Dnevna temperatura iznosit će oko 11 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne vrijeme će biti uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost, a u ostatku Bosne pretežno oblačno. Povremeno i ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša ili rosulja. Vjetar u Bosni slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature iznosit će od jedan do sedam, na jugu od osam do 14, dnevne od 11 do 17, na jugu od 17 do 23 stepena.

U utorak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne vrijeme će biti sunčano. U ostatku Bosne jutro će biti oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima ponegdje u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne moguća je slaba i kratkotrajna kiša ili rosulja. Jutarnje temperature kretat će se od pet do 10, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 12 do 18, na jugu od 19 do 24 stepeni.

U srijedu u većem dijelu zemlje preovladavat će oblačno vrijeme. Prije podne kiša je moguća uglavnom na sjeveroistoku Bosne. Do kraja dana ili u večernjim satima kiša se očekuje u većem dijelu Bosne. Na planinama, u večernjim satima, moguć je slab snijeg. Padavine se ne očekuju na krajnjem sjeverozapadu Bosne i u Hercegovini. Jutarnje temperature iznosit će od dva do devet, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 16 do 23, na jugu do 26 stepeni.

U četvrtak u Bosni vrijeme će biti umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje oblačnosti prema kraju dana. Slaba kiša ili rosulja je moguća ponegdje u Bosni u jutarnjim satima ili prije podne, U Hercegovini prije podne sunčano, a poslije podne prolazno naoblačenje. Jutarnje temperature od tri do devet, na jugu od 10 do 14, a dnevne na istoku Bosne od 8 do 13, u ostaku Bosne od 14 do 20, na jugu do 24 stepena Celzijusa,  saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA