Vijesti
Pogledajte poređenje kako su Zoran Milanović i Dragan Čović nekada govorili o genocidu, a kako sad
Zoran Milanović i Dragan Čović: Kako su nekada, a kako sada govore o genocidu!
Zapamtite ovo, a već znate: BiH, tj. njeno uređenje, njena prošlost, ustvari je alibi za pokrivanje nesupjeha, zastor kojim se pokrivaju afere.
Još gore: genocid, priča o definiciji genocida je alibi, skretanje pažnje s glavnih problema, afera, mita, korupcije, odlaska građana. Čak u Hrvatskoj – Bosnom se prikrivaju unutrašnji problemi.

Mladi napuštaju Hrvatsku masovno, pa Milanović o tome ne govori, već o njegovoj definiciji genocida. Napuštaju je iako je u EU. Čović ne govori o užasu: da je u BiH ostalo samo 250.000 Hrvata, po crkvenim popisima, i to u cijeloj državi! Toliko Mađara živi u Srbiji, blizu tog broja i Bošnjaka, i tamo su nacionalna manjina. Umjesto da to spriječi konkretnim potezima, borbom za ostanak i opstanak svog naroda, Čović također taj svoj najveći neuspjeh pokriva pričom o genocidu. Umjesto da zaustavi ovo moderno etničko ekonomsko čišćenje, za koje je i on odgovoran. Zoran Čović i Dragan Milanović. Tako bismo mogli miksati imena i prezimena predsjednika Hrvatske i predsjednika HDZ BiH... pogotovo kada govore o genocidu. Evo usporedbe: kako su, koliko, jučer o genocidu, a kako sada govore obojica. 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.