Vijesti
Zvizdić: "Čovićev i Radmanovićev dopis Evropskom vijeću predstavlja samo njihov lični stav" Čović i Radmanović u zajedničkom pismu koje su poslali u Brisel svoje stavove predstavili su kao službeni zahtjev Doma naroda PSBiH i Predstavničkog Doma BiH iako ove dvije institucije nisu donijele nikakvu odluku o tome.
#

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić komentarisao je pismo koje su Vijeću Evropske unije poslali Dragan Čović i Nebojša Radmanović.

"Dopis trenutno predsjedavajućih Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamenta BiH, Radmanovića i Čovića, koji je upućen Evropskom vijeću, u dijelu je pojašnjenja razloga zbog kojih BiH treba dodijeliti kandidatski status grubi falsifikat i predstavlja isključivo njihov lični stav, a ne stav Parlamenta BiH", kazao je Zvidić.

Podsjećamo, Čović i Radmanović u zajedničkom pismu koje su poslali u Brisel svoje stavove predstavili su kao službeni zahtjev Doma naroda PSBiH i Predstavničkog Doma BiH iako ove dvije institucije nisu donijele nikakvu odluku o tome.

Isto tako, oni su pozvali na izbornu reformu uprkos činjenici da su izbori raspisani i što je Briselskim sporazumom dogovoreno da se izborna reforma provede tek šest mjeseci nakon formiranja svih nivoa vlasti.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.