1.6 C
Sarajevo
18.04.2024

Lejla Tanović zbog povrede propušta svjetski kup u Italiji

Tanović je na jednom od treninga imala pad na biciklu u kojem je došlo do povrede ligamenata na ramenu. Istu povredu bh. takmičarka doživjela je na utrci Balkanskog prvenstva 2014. godine, saopćeno je iz MTB reprezentacije BiH.

Najuspješnija bh. biciklistkinja trebala je nastupiti na utrci svjetskog kupa u Italiji koji se održava u nedjelju, međutim iz njenog tima su radi predostrožnosti odlučili da nastup na ovoj utrci izostane.

Proteklog vikenda Tanović je pokazala izuzetno dobru formu na maratonu održanom na Vlašiću na kojem je osvojila ubjedljivo prvo mjesto u ženskoj kategoriji sa vremenom koji bi bio dovoljan za četvrto mjesto u muškoj konkurenciji.

- OGLAS -

– Nažalost, jedan od naših ciljeva za ovu sezonu morat ćemo propustiti. Nije riječ o pretjerano teškoj povredi i Lejla je već započela s rehabilitacijom, međutim moramo razmišljati o ostatku sezone gdje nas očekuju izuzetno bitna takmičenja -, rekao je selektor reprezentacije BiH Amar Njemčević.

Naredne sedmice se održava Balkansko prvenstvo u Rumuniji na kojem je naša takmičarka trebala da brani zlatnu medalju, međutim taj nastup je sada upitan iako se iz njenog tima nadaju da će doktor dati zeleno svjetlo za povratak na takmičenja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA