Vijesti
Zvizdić je rekao da unutar "Osmorke" još uvijek nisu razgovarali o ministarskim pozicijama
Zvizdić tvrdi da nije zainteresovan za mjesto ministra vanjskih poslova, a Dodik stava da ono pripada Srbima Denis Zvizdić (NiP) rekao je danas da "nije zainteresovan" za poziciju ministra vanjskih poslova u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.
#

Denis Zvizdić (NiP) rekao je danas da "nije zainteresovan" za poziciju ministra vanjskih poslova u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. Zvizdić je rekao da unutar "Osmorke" još uvijek nisu razgovarali o ministarskim pozicijama.

"Moj stav je već poznat: nisam zainteresiran niti za poziciju ministra vanjskih poslova, niti za bilo koju drugu poziciju u VMBIH", kaže Zvizdić.

Istovremeno, kako navodi, nerealne su izjave koje čuje da će stranke sa sjedištem u bh entitetu RS dobiti i Ministarstvo finansija i MVP ili da će dobiti bilo koji drugi paket.

"Poput Ministarstva finansija i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i Ministarstvo saobraćaja i komunikacija itd. Potrebno je sačekati i uvjeriti se da su želje stranaka iz RS-a jedno, a realnost drugo", naveo je Zvizdić.

Podsjećamo, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas na pres-konferenciji u Istočnom Sarajevu da bi mjesto šefe bh. diplomatije trebalo pripasti kandidatu iz RS-a.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.