Vijesti
Zvizdić: Želimo da budemo dio evropskog zajedništva Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope.
# Fena

- Prije 76 godina, završetkom Drugog svjetskog rata, pobijeđen je fašizam.

Prije 26 godina hrabrim otporom patriota Bosne i Hercegovine pobijeđen je ponovo probuđeni fašizam i na našim područjima. Tada smo, očuvanjem demokratije i  civilizacijskih vrijednosti,  potvrdili da želimo biti dio evropske zajednice koju je prije sedam decenija svojom inicijativom  za stvaranje današnje Evropske unije pokrenuo Robert Schuman.

Ta vizionarska ideja  je pretvorena u deklaraciju koja je predstavila projekat saradnje  evropskih država  i čuvanja najboljih univerzalnih vrijednosti. Danas je Evropa našoj državi bliža nego ikada i predstavlja ključ napretka i razvoja.

Proevropski orijentisani građani Bosne i Hercegovine su čvrsto opredijeljeni za EU integracije, demokratske reforme i sistemske promjene u svim segmentima,svjesni činjenice da samo kroz iskrenu unutrašnju reintegraciju i ubrzanu vanjsku integraciju možemo doći do članstva u EU kao jednog od dva najvažnija vanjskopolitička cilja BiH.

Zbog toga  želimo da budemo dio evropskog zajedništva i da dijelimo temeljne vrijednosti Evropske unije, jer smatramo da proces proširenja i kompletiranja EU nije i ne može biti završen bez BiH.

Sretan Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope - navodi se u čestitki Zvizdića.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.