17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Umjesto partija, Slaviša pravio donatorsku večer: Majka oboljele djevojke u suzama (FOTO)

29. decembra 2011. godine grupacija Sector u čijem sastavu posluje nekoliko firmi u vlasništvu ubijenog Slaviše Krunića  prije 8 godina trebala je obilježiti decenije rada odnosno organizovati zabavu. Umjesto toga, Slaviša i menadžment kompanije su organizovali donatorsku večer za oboljele sestre Gajić. 

Cilj akcije je bio prikupljanje novca za Kanadsku kliniku “SickKids” sa sjedištem u Torontu čiji se istraživači bave pronalaženjem lijeka protiv teške bolesti – lafora. 

RAS Srbija / 
 

Nesreća da od ove rijetke bolesti obole, zadesila je dvije sestre iz Banja Luke, Tatjanu i Milanu Gajić. 

- OGLAS -

Ukupno je Sector grupacija na čelu sa Slavišom Krunićem tada donirala gotovo 50.000 KM za liječenje ovih djevojaka. Tačnije, pored donacije od 20.000 KM prikupljeno je još 26.927 KM, ukupno 46. 927 KM, što je tada bio najveći donirani iznos ovoj klinici. 

Facebook / Sestre Gajić / 
 

Dokaz koliko je volio život i ljude oko sebe, bio je spreman pomoći, lijepu riječ uvijek uputiti, cijenio je male stvari i vjerovao u bolje sutra. To je bio gospodin Slaviša Krunić, a njegova djela će pričati o njemu. Dokaz toga je i komentar majke ove dvije djevojčice, Snježane Gajić. 

“Mislila sam da suza više namam, šok.  Njegovu plemenitost je naša mala porodica najdirektnije spoznala u teškim trenucima kada se naša Taca borila za život u Beogradu i mi sa njom. Baš u to vrijeme u Banjaluci je ovaj plemeniti čovjek upriličio donatorsko veče za sestre Gajić, umjesto da pravi žurku povodom desetogodišnjice firme “SECTOR SECURITY”. Počivaj u miru, plemeniti čovječe, kao i čovjek koji ti je bio vjeran do poslednjeg daha… Iskreno i duboko saučešće porodicama”, napisala je Gajić. 

Bio je čovjek koji se nikada nije oglušio ni na jednu molbu za pomoć, potvrdili su to mnogi građani Banjaluke.

Čovjek na kojeg možemo biti ponosni i sretni što smo ga imali. Volio je i bio voljen, živio punim plućima, pomagao i dijelio. 

Pročitajte i ovo: 

Naježit ćete se, ali i zaplakati: Ovako je Slaviša govorio za Face, bez straha, istinom, direktno…

Stanivuković za Face otkriva detalje: Ubistvo Krunića planirano mjesecima ranije

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA