20 C
Sarajevo
29.03.2024

Članovi HPD Prenj osvojili Mont Blanc

Ekipa od 16 planinara, od čega četiri žene, krenula je iz Mostara 12. srpnja na put prema Chamonixu, a dvoje kolega planinara iz Viteza i Travnika pridružilo se ekspediciji.

Iskustvo s ovog zanimljivog i nadasve zahtjevnog putovanja na web stranici HPD Prenj opisala je članica Danijela Tomičić koja se na Mont Blanc popela zajedno sa suprugom Josipom.

Ne krijući oduševljenje i ponos ovim pothvatom, Danijela je zahvalila ekipi na “veselim trenutcima, korisnim savjetima, međusobnom razumijevanju i zajedničkim koracima”, kao i na svemu što su skupa prošli kroz same pripreme za putovanje.

- OGLAS -

“Žrtva je sastavni dio svakog uspjeha, a strast pokretač. I jedno i drugo smo prošli svi skupa. Kažu neki da je ovo hrabrost. Ako jeste, hrabrost nije odsutnost straha, hrabrost je suočavanje i pobjeda nad strahom. Što god da jeste, bez objašnjenja ili s objašnjenjem, ljudi koji se odluče na ovakav životni poduhvat, unutar sebe osjećaju neobjašnjivu unutarnju potrebu za upoznavanjem nepoznatog i teško dokučivog. Dijelimo strast i želju”, poručila je Danijela.

Od ukupno 16 članova ekipe, na vrh Mont Blanc popelo se njih 13. Troje planinara odustalo je na oko 400 metara do cilja.

Mont Blanc alpski je masiv planinskog sustava Alpa, najviši u Francuskoj i Italiji, i drugi po visini u Europi, na 4810 metara nadmorske visine. Dugo je godina navođen i kao najviši vrh Europe, ali kavkaski vrh Elbrus mu je oduzeo taj naslov.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA