11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Poslije pauze od skoro pet godina: Adnan Ćatić se bori protiv neporaženog Nijemca

Poslije skoro pet godina pauze i osam i pol mjeseci provedenih u zatvoru, Adnan Ćatić se vraća u ring i 19. decembra borit će se u Kölnu protiv Nijemca Tima Rosta.

Promoterska kuća Universum, koja je organizovala njegove borbe i na početku karijere, potvrdila je i povratnički meč bosanskohercegovačkog boksera koji nastupa pod imenom Felix Sturm.

“Smatrao sam da će to biti sjajno”, rekao je predsjednik Universuma Ismail Özen-Otto.

- OGLAS -

Planirano je da se meč održi u deset rundi, a Ćatić će se boriti sa do sada neporaženim borcem. Dvadesetdevetogodišnji Nijemac je u dosadašnjih 12 borbi ostvario deset pobjeda, dok su dvije borbe završene neriješeno.

Rost je prema BoxRecu 163. bokser svijeta u super srednjoj kategoriji, a njemački mediji ovu borbu najavljuju kao njegovu najveću u dosadašnjoj karijeri. Iako se nagađalo da bi se 41-godišnji Ćatić mogao biriti sa nekim borcem koji je veće ime, na kraju je dobio Rosta. Tome je sigurno mnogo doprinijela i situacija sa pandemijom korona virusa.

Ćatić je do sada u karijeri upisao 40 pobjeda, šest poraza i tri neriješena meča, a 2003. godine osvojio je WBO titulu srednje kategorije, koju je izgubio porazom od Oscara De La Hoye. WBA titulu prvaka osvojio je 2006., koju je također odmah izgubio. Ipak, titulu WBA prvaka je osvojio ponovno već iduće godine, a onda ju je 12 puta uspješno obranio. U

U posljednjem meču, prije skoro pet godina, osvojio je titulu super srednje kategorije kada je pobijedio Fedora Chudinova, a nakon toga se povukao zbog problema s dopingom, ali i sa zakonom zbog neplaćanja poreza. Proveo je osam i pol mjeseci u zatvoru, nakon čega je pušten da se brani sa slobode jer je u toku žalbeni proces.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA