Vijesti
Detalji eksplozije u tuzlanskom naselju: Muškarac aktivirao eksplozivnu napravu, žena u teškom stanju Ispred kuće u kojoj se odvio stravičan čin nalazi se veći broj policijskih službenika, kao i mještani naselja, koji u muku sve posmatraju.
#

Stravičan slučaj jutros je zadesio mještane tuzlanskog naselja Moluhe, kada je muškarac aktivirao eksplozivnu napravu u namjeri da usmrti sebe i suprugu, sa kojom nije bio u dobrim odnosima.

Naime, jutros nešto prije osam sati, iz porodične kuće u tuzlanskom naselju Moluhe odjeknula je eksplozija, kada je 55-godišnji muškarac, inicijala M. O., aktivirao eksplozivnu napravu, tačnije bombu.

Zbog sumnje da se u objektu nalaze veće količine eksplozivnih naprava, policiji je bio otežan pristup objektu, a naknadno je utvrđeno da je tom prilikom M. O. smrtno stradao, dok je njegova supruga E. O. teško povrijeđena te je prevezena u bolnicu.

Smrt M. O. potvrdio je ljekar Doma zdravlja u Tuzli, koji je prišao tijelu nakon što su se za to stekli uslovi. U porodičnom objektu završen je i kontradiverzioni pregled, ali još uvijek nije poznato šta je sve pronađeno.

Ispred kuće u kojoj se odvio stravičan čin nalazi se veći broj policijskih službenika, kao i mještani naselja, koji u muku sve posmatraju.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli ranije je potvrđeno da je pacijentica inicijala E. O. hospitalizirana u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju, sa višestrukim povredama ekstremiteta.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.