1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Memić direktno iz studija FACE TV: Sebija Izetbegović i Enra Suljić uskoro će morati odgovoriti na pitanje kako je Dženan umro

Nakon deset dana u hotele su došli policajci bez naloga, na recepciji je bio Ožegović Muhamed. Pitali su zna li to skinuti. To zna kompanija koja se tim bavi. Rekli su da će se materijali dobiti u ponedjeljak. Forenzičari MUP-a su bili sat i po izuzimali materijal. Onda su radnici presjekli kabal i nestalo je struje. Važno je napomenuti da nisu imali nalog. U ponedjeljak su došli i rekli ovo je nešto obrisano. Onda su htjeli da izuzmu centralnu jedinicu, ja sam rekao nema problema. Sve bez naloga. Nikada me niko ništa nije pitao, rekao je Budnjo

– U zapisniku EP BiH piše krađa kabla. Sve što si rekao nije istina, rekao je Memić. Kabl nije prekinut.  Ta dva policajca su imali snimke od Šerifa Konjevića. Pitao sam gdje su snimci iz hotela. Rekli su da su otjerani jer se tebe boje. Neko je rekao da bez naloga ne može.

– Snimak je bitan da bi vidjeli šta se dešavalo prije ubistva i nakon ubistva. Vještak je utvrdio da je snimak namjerno obrisan, rekao je Memić.

- OGLAS -

– Javno govorim. Nikada niko nije ništa izbrisao i neka tu centralnu jedinicu vješače opet.

– Ja nikada nisam rekao da je u ubistvo umješan Muamer Budnjo. Ja znam imena ubica. Bilo ih je trojica, rekao je Memić.

– Denis Stojnić je savjestan građanin i hvala mu šta je rekao, dodao je.

Znate li ko je udario Dženana? Pitao je Hadžifejzović. 

Znam tačno ko ga je udario. 

Moj sin nije bio tu u vrijeme ubistva, kazao je Budnjo. 

– Ja ne vjerujem u to, rekao je Memić.

Dali možete javno reći da Muamer Budnjo nije ubica, pitao je voditelj?

– Nikada nisam rekao da jeste ali neću reći ni da nije, odgovorio je Memić.

Pljačka novaca iz Hotela

– Državno Tužilaštvo utvrđuje da je navodna pljačka, oko 200 hiljada 

Taj novac je otet, iz crnog BMW sa maskama, otet ženi koja nosi. Ona je došla pred hotel Terme. Meni je nakon deset minuta javljeno da je blagajnica opljačkana. Tako se pare ne daju. 

– Čudne su okolnosti da je Hasan Dupovac bio sa tobom i Mirsad Dželilović načelnik PU Ilidža.

– Nikada Hasana Dupovca nisam uživo vidio. Mirsada Dželilovića znam, rekao je 

– Alisa nema amneziju. To su dva puta utvrdili. Nedavno sam poručio Sebiji Izetbegović i Emri Suljić da će se voditi posebna istraga o tome kako je Dženan umro.

Je li moga preživjeti? 

Teško mi je sada reći, ali za nekoliko dana će se sve saznati. Zijo Mutap je za dva minuta bio na mjestu zločina. Dženan bi bio živ da mu se na vrijeme ukazala prva pomoć. Golf Zije Mutapa bio je na licu mjesta. Zato je nestao snimak od Šerifa Konjevića. Šerif je dao snimke, ali ih je neko uništio. 

– Sebija i Enra imaju veze sa amnezijom. Sebija je smijenila tim koji je rekao da nije bilo amnezije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA