Vijesti
Detalji filmske sačekuše: Krunić pogođen hicima kroz prednju šajbu, ranjeni Goran Ilić se hrabro borio sa ubicama (FOTO) Stvarni naručioci ubistva još uvijek nepoznati

Slaviša Krunić je praćen danima, a ubistvo planirano mjesecima. Znalo se kuda se kreće, gdje odmara, gdje pije kafu, s kim je i u kojem trenutku, pratio se svaki njegov korak. Potvrdio je to i Draško Stanivuković u razgovoru za portal Face te objasnio i neke detalje prilikom ovog svirepog ubistva. 

Ubice su tu noć u automobilu čekale Slavišu ispred njegove porodične kuće. Bili su tačno na mjestu gdje auto najviše usporava odnosno koči, baš na tom zavoju je došlo do pucnjave. 

Prije gore navedenog događaja, Slaviša je poslao vozača do porodične kuće, ali tada nije došlo do pucnjave jer je neko dojavio ubicama da se Slaviša ne nalazi u automobilu, što znači da je neko pratio njegovo kretanje te dojavljivao informacije. 

To svjedoči mjesto na kojem je pucano; Do njegove kuće moglo se stići na dva načina, ali on je uvijek korisitio put na kojem je i organizovana sačekuša. Ubice su automobilu prišli na krivini na kojoj je automobil morao usporiti.

Prema riječima izvora Slobodana Vaskovića, ubice su automobilu u kojem su bili Krunić, Žarko Pavlović i vozač Goran Ilić prišli sa desne strane - one na kojoj je sjedio Krunić. Nakon toga jedan je krenuo ka vozilu direktno, a drugi ostao na desnoj strani.

Baldo, Đukanović, Milanović / 

 

“Jedan od ubica je išao direkno na Krunića, dok je drugi ciljao u pratioca. Krunić je pogođen kroz prednju šajbu i to sa dva direktna hica u glavu. Riječ je o pancirnim mecima. Krunića je, po svemu sudeći, likvidirao Benedi Đukanović, koji je u bjekstvu. Krunić je na mjestu napada podlegao. Nije poznato ko je od ostalih uhapšenih i osumnjičenih za ubistvo likvidirao Žarka Pavlovića, koji je, takođe, pogođen u glavu”, kaže izvor Vaskovića

Prema njegovim riječima, Đukanović je sa sobom odnio i pušku ubijenog napadača Željka Kovačevića.

“Pokupio je pušku nakon što je Kovačević smrtno pogođen i odnio je sa sobom”, navodi izvor Slobodana.

Ubica Željko Kovačević, koji je ubijen tokom napada / 

 

On dalje kaže da je vozač Goran Ilić uspio da se spasi tako što je pokazao izvanrednu hrabrost i sposobnost snalaženja u izuzetno teškoj situaciji: Sa nekoliko prostrelnih rana borio se sa ubicama i uspio je da preživi.

Krunić je, prije dolaska kući, sjedio u obližnjoj kafani, a sat i po prije njegovog polaska, vozača je poslao do kuće, ali ubice tada nisu reagovale.

To znači da je neko od njih ili njihovih saradnika sve vrijeme posmatrao i pratio Krunića dok je bio sa društvom u kafani, a kada je krenuo, dojavio je ubicama.

Nema nikakve dileme da je ubistvo Krunića naručeno, ali se još uvijek ne zna ko je naredio likvidaciju.

RAS Srbija /  Detalj tokom istrage 

 

Policija je, prema istim tvrdnjama, u potragu za ubicama krenula nekoliko časova nakon likvidacije.

Krunić i Pavlović ubijeni su 22.03.2019. oko 22 časa i 30 minuta.

Mediji su tokom dana objavili da je kod Dervente zaustavljeno vozilo u kojem se nalazio Đukanović, koji u tom trenutku nije bio osumnjičen za ubistvo.

Nakon kontrole, Đukanović je pušten, a vozio je, kako se navodi, “golf 7”.

Uhapšeni su, zbog sumnje da su izvršili višestruko ubistvo i ranjavanje, Goran Milanović i Emilio Baldo. Takođe su uhapšeni i braća Armin i Nermin Ćulum iz Sanskog Mosta.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.