Vijesti
Detalji nesreće na putu Pale - Sarajevo: Nisu išle brže od 60/sat Prednjim desnim točkom udarila je u potporni zid koji se nalazi s desne strane ceste, ispričao je za Avaz Veljko Filipović, koji se u momentu nesreće nalazio na proširenju
#

Pedagog Merima Balkić, profesorica Lejla Sadiković, bivša direktorica Almina Ćorović i higijeničarka Mina Kadrić, uposlenice Osnovne škole „Kovačići“, prekjučer su u stravičnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Sarajevo - Pale u mjestu Čeljigovići, sletjevši u Miljacku, izgubile živote. Nezapamćena tragedija potresla je ne samo Kanton Sarajevo nego i čitavu BiH. 


Mokra cesta 


Peugeot 207 kojim je upravljala Balkić oko 13 sati sletio je u provaliju duboku skoro 200 metara.


U tom momentu slučajno se na proširenju zadesio Veljko Filipović. Kako je jučer ispričao za Avaz, padala je kiša, a cesta je bila mokra.

- Nisu vozile brže od 60 na sat. Međutim, cesta je bila mokra, vidio sam da je žena počela da koči, ali je izgubila kontrolu nad vozilom. Prednjim desnim točkom udarila je u potporni zid koji se nalazi s desne strane ceste – priča Filipović, duboko potresen nesrećom kojoj je svjedočio.


Kaže da su se potom okrenule na cesti i bočno proletjele u provaliju. Potrčao je prema njima, ali uskoro mu je automobil nestao iz vidokruga

Tuga ogromna

U nevjerici, počeo je da maše rukama. U tom trenutku zaustavio se momak koji je pozvao policiju. Nedugo zatim stigli su i policajci, pripadnici gorskih službi spašavanja Jahorina i Foča, vatrogasci...


- Tuga ogromna. Pa pogledajte, da su samo koji metar niže proklizale, udarile bi u stijenu ili malo više gdje je šljunak. Baš na ovom mjestu gdje su one proletjele je rupa. Da je, bogdo, bila bankina, tragedija se ne bi dogodila – govori Filipović.
 
Dvije žene ispale su iz vozila, druge dvije ostale zaglavljene u automobilu


Do tijela nesretnih žena i automobila bilo je izuzetno teško doći. Teren klizav i blatnjav zbog kiše koja je padala od jutra. Skoro sat su se ekipe pokušavale probiti do rijeke, a oko 15.30 u pomoć su pozvane i ekipe GSS-a sarajevske općine Novi Grad.  


Jedan od spasilaca koji je bio na licu mjesta rekao je da u 20 godina, koliko se bavi ovim poslom, nije vidio strašniji prizor.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.