Vijesti
Detalji nesreće u BNP Zenica: Povrijeđen radnik, životno ugrožen U trenutku eksplozije na platformi su bila trojica radnika.
#

Jedan od radnika koji je stradao u jutrošnjoj eksploziji boce na zeničkom pozorištu nalazi se u životno ugrožavajućem stanju, potvrđeno je za "Klix".

U trenutku eksplozije na platformi su bila trojica radnika. Jednog je zahvatila vatra te je zadobio lakše tjelesne povrede, drugi radnik je uspio skočiti sa oko pet metara visine dok je treći zadobio teške tjelesne povrede životno ugrožavajuće.

Elvedin Fišek, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, za "Klix" je kazao da je radnik koji je zadobio teške tjelesne povrede u životno ugrožavajućem stanju prebačen na UKC Sarajevo na dalju hospitalizaciju.

Kantonalni i policijski inspektori danas su obavili uviđaj, a u toku su istražne radnje kojima bi se trebalo utvrditi na koji način je došlo do zapaljenja plinske boce koja će biti vještačena, kao i da li je bila ispoštovana procedura rada na gradilištu, zaštitne opreme i drugih bitnih elemenata.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.