13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Američki državni sekretar Mike Pompeo čestitao Dan državnosti BiH

 Američki državni sekretar Mike Pompeo čestitao je građanima Bosne i Hercegovine Dan državnosti, 25. novembar, navodi se u saopćenju na internet stranici američkog State Departmenta.

– U ime Sjedinjenih Država upućujem čestitku povodom Dana državnosti narodu Bosne i Hercegovine. Dok obilježavate svoju državnost, slavimo snažno partnerstvo naše dvije države. Naš odnos pomaže formiranju temelja za mir na zapadnom Balkanu i nadamo se da ćemo ovaj odnos još više ojačati i produbiti – navodi se u saopćenju.

Napominje da Sjedinjene Države također snažno podržavaju put Bosne i Hercegovine ka evropskim i euroatlantskim integracijama i pohvalio je korake koje su vlasti poduzeli za napredovanje na tom putu.

- OGLAS -

– Vaša nastojanja u tom pogledu pomoći će osiguravanju regionalnog mira i prosperiteta. Od našeg bilateralnog angažmana koristi imaju ne samo naše dvije države, već i transatlantska zajednica u cjelini. Radujemo se još mnogim godinama prijateljstva i saradnje i čestitamo vam na vašem prazniku – stoji u saopćenju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA