Vijesti
Detalji sinoćnje nesreće u kojoj je smrtno stradao pješak Juče je oko 19:35 sati na kolovozu ulice Smaje Šikala, u općini Novi Grad Sarajevo, došlo do saobraćajne nezgode, kada je vozač usmrtio dva pješaka, dok je jedan od njih preminuo.
#

"Tom prilikom od strane motornog vozila nepoznate marke i registarskih oznaka, kojim je upravljao NN vozač, došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka: M.H., rođen 1965.godine u Čajniču, nastanjen u Sarajevu i U.Dž., rođen 1966. godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, nakon čega se NN vozač, bez zaustavljanja, udaljio vozilom sa lica mjesta saobraćajne nezgode, ne ukazavši pomoć povrijeđenim licima", saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, od zadobijenih povreda na mjestu događaja je smrtno stradao pješak M.H., što su konstatovali ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”, gdje će se po nalogu tužioca izvršiti obdukcija.

Lakše tjelesne povrede je zadobio pješak U.Dž., a ljekarsku pomoć mu je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, zatim u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

Uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajeo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

"Radeći na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, policijski službenici su utvrdili da je navedenu saobraćajnu nezgodu prouzrokovao vozač A.S., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, upravljajući putničkim motornim vozilom marke VW Touareg, reg. oznaka K47-T-335. Isti je pomenutog dana u 21,05 sati pronađen zajedno sa licem A.B., rođen 1982.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a koji se se momentu saobraćajne nezgode nalazio u vozilu na mjestu suvozača. Dana 11. 9.2020. godine u 03,00 sati, vozač A.S. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 336. stav 4. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja) i člana 337. (Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi), a u vezi sa članom 332. stav 1. (Ugrožavanje javnog saobraćaja) KZ F BiH, dok je suvozač A.B. lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 337. (Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi) i člana 33. (Pomaganje izvršiocu nakon izvršenog krivičnog djela) KZ F BiH", istakli su iz MUP-a KS.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.