15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Dodik pisao predsjedniku Grčke povodom novog vala migrantske krize

 
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pisma predsjedniku Grčke Prokopisu Pavlopulosu i premijeru Kirijakosu Micotakisu u kojima je izrazio najiskreniju podršku za sve napore i aktivnosti koje grčke vlasti sprovode u vezi sa najnovijem talasom ilegalnih migranata.
 

“Štiteći granice Grčke, stali ste u odbranu ne samo granica Evropske unije nego i cijelog Balkana. Ilegalne migracije sa sobom nose niz humanitarnih i bezbjednosnih izazova i samo zajedničkim odlučnim aktivnostima možemo da im odgovorimo na adekvatan način”, istakao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH zahvalio je predsjedniku i premijeru Grčke i njihovoj državi na svemu što čine na promociji mira i stabilnosti na Balkanu.

“Grčki i srpski narod vežu neraskidive veze iz prošlosti, koje su u dokazane u najtežim trenucima kroz iskazano međusobno razumijevanje, poštovanje i solidarnost”, naglasio je Dodik.

- OGLAS -

Uz najbolje želje za mir i blagostanje prijateljskog grčkog naroda, Dodik je uputio i izraze dubokog poštovanja predsjedniku i premijeru Grčke.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA