Vijesti
Detalji ubistva 21-godišnjeg mladića MUP Kantona Sarajevo objavio je detalje ubistva 21-godišnjeg mladića koje se jučer dogodilo u centru Sarajeva
#

Policijska stanica Centar obaviještena je oko 11 sati da je u ulici Kotromanićeva bb udaren pješak. Osumnjičeni B.A. rođen 2001. godine iz Sarajeva je upravljajući vozilom Nisan Almera udario 21-godišnjeg V.I. i oborio na kolovoz, navodi se u saopćenju.

Ekipa Hitne medicinske pomoći je upućena na mjesto nesreće te je povrijeđenog prevezla na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu gdje je od zadobijenih povreda preminuo.

Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a KS pod nadozrom dežurnog tužioca.

“Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo Ubistvo pri bezobzirno nasilničkom ponašanju, policijski službenici su oko 16 sati uhapsili vozača B.A. kao i maloljetnju osobu 2003. godište koja se sumnjiči za kriivčno djelo Saučesništvo u vezi sa krivičnim djelom Ubistvo pri bezobzirno nasilničkom ponašanju. Lišeni sloode su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela”, saopćeno je iz MUP-a KS.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.