Vijesti
Dobili blizance vantjelesnom oplodnjom, a izgubili ih oboje u 24 sata: Dječaci(8) koji su sa ocem i babom stradali u stravičnom udesu kod Požarevca došli su kod tate na raspust Aleksandar Pešić (42) iz Kragujevca, njegova majka Stanica (75) i osmogodišnji sin poginuli su u subotu ujutru na autoputu Niš-Beograd, kod skretanja za Požarevac, kada je na njihov “citroen” naleteo “folksvagen šaran”
#

Aleksandar Pešić (42) iz Kragujevca, njegova majka Stanica (75) i osmogodišnji sin poginuli su u subotu ujutru na autoputu Niš-Beograd, kod skretanja za Požarevac, kada je na njihov “citroen” naleteo “folksvagen šaran”, za čijim volanom je bio finski državljanin Adem Smail (49).

Drugi Pešićev sin, blizanac stradalog dječaka, koji je povrijeđen u nesreći preminuo je danas u blonici. On je, naime, poslje prve pomoći koja mu je ranije ukazana u smederevskoj bolnici, prebačen u Beograd na dalje lječenje, ali je, nažalost, podlegao zadobijenim povredama dan kasnije u Urgentnom centru u Beogradu.

Prema saznanjima "Blica", Smail, koji je poreklom sa Kosova i Metohije, vozio je "folksvagen šaran" i kretao se sporom trakom. Iz još neutvrđenog razloga, na nekoliko stotina metara od skretanja za Požarevac, iz spore trake skrenuo je u srednju i naleteo na "citroen" u kome je bila porodica Pešić. Od siline udarca, "citroen", kojim je upravljao Aleksandra Pešić, preleteo je jednu kolovoznu traku, sletio sa autoputa i zaustavio se u rastinju.

  

U tom tumbanju, Aleksandar, njegova majka Stanica koja je sjedila na mjestu suvozača i jedan od sinova zadobili su smrtonosne povrede, dok je drugi dječak, koji je sa bratom bio na zadnjem sjedištu, teško povrijeđen. Njega su iz vozila izvukli vatrogasci pa je prebačen u smederevsku bolnicu, odakle je zatim, zbog teških povreda, transportovan u Beograd gdje je dan kasnije i preminuo.

Iako je silovito udario u "folksvagen" kragujevačke porodice, vozač Smail nije povrijeđen u nesreći, te je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Osumnjičen je za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, a istaga, kao i vještačenje vozila će pokazati uzrok nesreće u kojoj je stradala porodica Pešić.

Aleksandrovi sinovi živjeli su kod majke Slavice, od koje se on razveo prije tri, četiri godine. Sa majkom, koja je medicinska sestra u Kniću, živjeli su u Oplaniću, a raspust je trebalo da provedu kod oca.

- Saša je bio vezan za djecu. Sinovi su mu bili srž života. Ranije je imao problema, bio je na Kosovu, ali su ga dječaci oporavili. Svojevremeno je radio kao obezbeđenje u prodavnici, a nedavno je promjenio posao - navode Sašini poznanici.

Aleksandru je brat preminuo, a on je živio sa majkom i ocem Dragutinom, koji navodno boluje od Parkinsonove bolesti.

 U jednom momentu Dragutin je izgubio skoro celu porodicu. Ne dao Bog nikome - kažu poznanici.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.