Vijesti
Porodična drama u Sarajevu: Posvađao se sa ženom, potom zapalio kuću Prije dolaska poicije N.M. je pobjegao i ne zna se gdje se uputio, kao ni gdje se nalazi
# Arhiva

U požaru koji je u nedelju izbio na kući u ulici Balibegovića na broju 35 u naselju Širokača u starom dijelu Sarajeva lakše je povrijeđen pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Prema navodima  Dnevnog avaza vlasnik kuće N. M., nakon svađe sa suprugom, izrevoltiran je otišao u potkrovlje kuće, a potom ga i zapalio. Da se nešto čudno događa primijetila je unuka piromana, koja je sa bakom bila u prizemlju kuće.

Ona je prvo čula lomljavu i udarce koji su dolazili iz potkrovlja, nakon čega je izašla i ugledala plamen koji je kuljao kroz prozore. Potom je dozivala drugog djeda, oca svoje majke, koji živi u blizini.

Vikala je: „Dedo, dedo, gori kuća“. Pozvali smo vatrogasce – kazao nam je jedan od komšija.

Prema njegovim riječima, N. M. je do dolaska vatrogasaca i policije pobjegao i niko ne zna gdje se nalazi. Nezvanično N. M. se i ranije svađao sa suprugom i pravio probleme i da, navodno, ima psihičkih problema.

U gašenju požara angažovana su tri vatrogasna vozila. Na licu mjesta saznajemo da su vatrogasci imali problema, jer je prilikom intervencije jedan od kolega propao kroz balkon na prvom spratu nakon što je popustila šperploča.

"Spretni vatrogasac, kao panter, uspio se uhvatiti za željeznu ogradu balkona i nekako je skočio na sigurno. Gelenderi su se ugrijali pa je tako zadobio opekotine ruku. Teže posljedice spriječile su rukavice", ispričao je očevidac.

Tako je na teren stigla i ekipa Hitne pomoći koja je odmah zbrinula vatrogasca. Vatrogasci su ugasili požar za 15 minuta, ali je ostala jedna ekipa da dežura, odnosno raskopa šutu i građu, kako se požar ponovo ne bi aktivirao.

U sarajevskoj policiji nisu komentisali ovaj slučaj. Potvrdili su nam da su obaviješteni o požaru i da su na teren izašli policajci, a da će se više znati nakon što bude obavljen uviđaj.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.