Vijesti
Eksplozija u BNP Zenica, povrijeđene dvije osobe Odmah je na mjesto događaja upućena Profesionalna vatrogasna jedinica i pripadnici MUP-a.
#

Na zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica oko 8.30 sati došlo je do požara usljed eksplozije plinske boce u kojem su povrijeđene dvije osobe.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, požar na zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, na kojoj je u toku obnova krova, izbio je oko 8.30 sati nakon eksplozije plinske boce. Odmah je na mjesto događaja upućena Profesionalna vatrogasna jedinica i pripadnici MUP-a, prenosi "Klix". 

"Prilikom eksplozije plinske boce dvije osobe su povrijeđene i prebačene u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje će im biti konstatovan stepen povreda", kazali su iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Na mjestu događaja u toku je uviđaj, a izašli su i inspektori protupožarne zaštite i zaštite na radu. Inače, na zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica izvode se radovi na sanaciji krova zgrade, zbog čega je došlo do eksplozije plinske boce te stepen povreda radnika bit će poznat naknadno.

 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.