11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Maloljetnici osumnjičeni za ubistvo u Sarajevu predati Tužilaštvu KS

Kako je rekla portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić, maloljetnici će biti zadržani 24 sata i nakon što ih ispita, postupajući tužilac će donijeti odluku o daljim mjerama.

“Budući da su osobe lišene slobode maloljetnici, zbog zaštite djece i maloljetnika u krivičnom postupku, nismo u mogućnosti saopćiti više informacija”, kazala je Bavčić za Klix.ba.

Podsjetimo, tučnjava se dogodila u ulici Teheranski trg, opština Novi Grad Sarajevo, između više osoba. Od zadobijenih povreda smrtno je stradao R.O. (21) iz Sarajevu, a drugi maloljetnik je zadobio povrede. R.O. je podlegao od povreda zadobijenih oštrim predmetom u predjelu vrata, dok je drugi maloljetnik, prema nezvaničnim informacijama zadobio povrede sjekirom i prebačen je na KCUS gdje je zadržan na liječenju.

- OGLAS -

Zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u tuči sa smrtnom posljedicom dvije maloljetne osobe rođene 2002. i 2003. godine su uhapšene i saslušane u MUP-u KS, odakle su predate i nadležnost Tužilaštva KS.

Uviđaj su obavili tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA