Vijesti
Hapšenja nakon incidenata u Mostaru Policijski službenici PU Mostar danas su uhapsili dvije osobe zbog osnovane sumnje da su učestvovali u paljenju jednog ugostiteljskog objekta i razbijanje vjetrobranskih stakala na parkiranim motornim vozilima.
# Agencija

Policijski službenici PU Mostar danas su uhapsili dvije osobe zbog osnovane sumnje da su učestvovali u paljenju jednog ugostiteljskog objekta i razbijanje vjetrobranskih stakala na parkiranim motornim vozilima.

Operativnim radom i krim-tehničkim radnjama policijski službenici PU Mostar došli su do saznanja da su primjećena četiri kombi vozila u Ul. M. Bjelavca u kojima su se nalazile maskirane osobe.

"Oko 18,20 sati u Ul. fra A. Miličevića spomenute NN osobe zapaljivim sredstvima pale jednu ugostiteljsku radnju i razbijaju vjetrobranska stakla na parkiranim motornim vozilima te se udaljavaju u smjeru Starog grada. Brzom intervencijom policijskih službenika PU Mostar spriječeno je daljnje uništavanje imovine, narušavanje javnog reda i mira te povrijeđenih osoba", naveli su iz MUP-a HNK.

PU Mostar provodi kriminalističku istragu te radi na utvrđivanju identiteta osumnjičenih osoba koje su u bjekstvu.

"Policijski službenici PU Mostar tokom dana pojačat će aktivnost u održavanju javnog reda i mira te bezbjednosti građana i njihove imovine. Isto tako neće tolerisati ovakve ispade već će svi prekršioci biti procesuirani u skladu sa zakonskim propisima", poručuju iz MUP-a HNK.

 

(N1)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.