Vijesti
Helikopter OS BiH pomoći će u gašenju požara u Tuzli koji ne jenjava drugi dan Helikopter Oružanih snaga BiH sutra ujutro će krenuti prema Tuzli kako bi pomogli u gašenju požara na nepristupačnom šumskom terenu s kojim se vatrogasne ekipe bore već dva dana.
# N1

Helikopter Oružanih snaga BiH sutra ujutro će krenuti prema Tuzli kako bi pomogli u gašenju požara na nepristupačnom šumskom terenu s kojim se vatrogasne ekipe bore već dva dana.

Riječ je o požaru u naselju Kužići koji prijeti i kućama u Husinom. Iako je jutros lokalizovan, jak vjetar ga je ponovo rasplamsao.

Članovi Komisije za ljudska prava i slobode Gradskog vijeća Tuzla obišli su danas ovaj lokalitet i nakon što im je predstavljena razmjera požara, uputili su zahtjev za angažovanje helikoptera.

Prema riječima predsjednika Komisije Mirnesa Ajanovića, intervencija helikoptera OS BiH nije bila moguća danas jer je bio na raspolaganju za prijevoz osoba u slučaju potrebe zbog pandemije korona virusa.

Uzrok požara će naknadno biti utvrđena, ali se pretpostavlja da je riječ o ljudskom nemaru. U gašenju požara pored tuzlasnkih, pomažu i vatrogasci iz Živinica, Kalesije, Lukavca, Gradačca i Gračanice.

(N1)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.