Vijesti
Jak zemljotres pogodio Italiju: Zatvorene škole iz predostrožnosti, provjeravaju se zgrade Zemljotres magnitude 4,8 pogodio je rano u ponedjelak regiju u blizini Firence u Italiji. Regionalne vlasti saopćile su da nije prouzročio značajnu štetu.
#

Epicentar potresa bio je u blizini Marradija, grada oko 70 kilometara sjeveroistočno od Firence, na dubini od 8,4 kilometra, naveo je Italijanski institut za geofiziku i vulkanologiju (INGV).

Dodali su da se zemljotres dogodio u 03:10 sati, nakon čega je uslijedilo nekoliko naknadnih potresa.

"U ovom trenutku nema posebno kritičnih situacija nakon zemljotresa s epicentrom u Marradiju", napisao je na Facebooku guverner Toskane Eugenio Giani, dodavši da se provjeravaju moguća strukturalna oštećenja na zgradama.

Nakon zemljotresa, gradonačelnik Marradija Tommaso Triberti, odlučio je iz predostrožnosti da će danas biti zatvorene škole. Kako je pojasnio, podrhtavanje tla je prestrašilo stanovnike Marradija koji su izašli na ulice.

Centar za civilnu zaštitu Firence, koji prati situaciju, još nije primio izvještaje o štetama. Škole će danas biti zatvorene i u Borgo San Lorenzu.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.