Vijesti
Jedna osoba poginula u sudaru kamiona i automobila kod Lukavca Na graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali su zadržavanja za sada do 30 minuta
#

Zbog teže saobraćajne nesreće koja se noćas dogodila u mjestu Modrac (M-4 Tuzla-Doboj) obustavljen je saobraćaj i preusmjeren kroz grad Lukavac, saopćeno je iz BIHAMK-a. Saobraćajna nesreća se dogodila noćas 20 minuta poslije ponoći, a učestvovali su kamion s priključnim vozilom i putnički automobil.

Nezvanično saznajemo kako je smrtno stradao vozač putničkog automobila.

Zbog nesreće saobraćaj na magistralnom putu Tuzla - Doboj je obustavljen i odvija se alternativnim pravcima. 

Teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć 20 minuta poslije ponoći, a u njoj su učestvovali teretno motorno vozilo (kamion) i jedno putničko motorno vozilo.

Vozač koji se nalazio u putničkom motornom vozilu je poginuo, a njegova smrt tek je jutros konstatovana od strane ljekara UKC-a Tuzla. Osoba koja je upravljala kamionom zadobila je povrede i zadržana je na liječenju u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla, prenosi Tuzlanski.ba.

Uviđaj na licu mjesta se vrši i dalje, jer sinoć, prema riječima portparolke Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Amre Kapidžić nije bilo uslova za to.

 - Jedna osoba poginula u sudaru kamiona i automobila kod Lukavca

  

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Naizmjenično-jednom trakom saobraća se na dionicama: M-5 Ključ-Lanište, M-1.8 Srebrenik-Orašje (sanacija tunela Ormanica) i u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive).

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim radovima, a izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Mostaru.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište (na lokalitetu Perduhovo selo), zbog deminerskih radova, u vremenu od 07 do 14 sati saobraća se usporeno.

Na graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali su zadržavanja za sada do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.