Vijesti
Jeziv video: Snimak nesreće u Cazinu u kojem je smrtno stradala devetnaestogodišnjakinja (VIDEO) Izvor: Čitatelj
#

Upozoravamo da je snimak uznemiravajući. U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Cazina poginula je AB, devojka koja je bila na obuci.  

 

Kako nas je informisao portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić, prvi rezultati vještačenja s lica mjesta pokazali su da je krivac vozač teretnog kamiona, koji brzinu svog vozila nije prilagodio uslovima i stanju puta.

"Preliminarni rezultati istrage i uviđaj na licu mjesta pokazali su kako je kamion neprilagođenom i velikom brzinom ušao u oštru i opasnu krivinu koja se nalazi na tom dijelu puta, te je došlo do zanošenja prikolice koja je potom udarila u automobil golf 6, koji pripada Auto-školi 'Kapić' iz Cazina", istakao je Šiljdedić.

Od posljedica strahovitog udara dio automobila je praktično u potpunosti uništen, nesretna djevojka je doživjela teške povrede usljed kojih je podlegla na licu mjesta, dok je instruktor prošao s lakšim tjelesnim povredama.

Kako saznajemo, u trenutku nesreće djevojka je s instruktorom prolazila jedan od svojih posljednjih časova obuke za vozača. Iako su na lice mjesta u vrlo kratkom periodu stigli pripadnici Hitne pomoći i vatrogasci, koji su uz pomoć specijalnog alata oslobodili tijelo djevojke iz smrskanog vozila, pomoći za nju nije bilo.

Njena nesretna i tragična smrt duboko je potresla sve koji su je poznavali, ali i grad Cazin, koji je obavijen tugom i bolom. Amina Beširević je bila maturantica i učenica završnog razreda Druge srednje škole u Cazinu, Smjer arhitektonski tehničar.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.