15 C
Sarajevo
26.04.2024

Skaka: Sarajevo jedna od najpoželjnijih evropskih novogodišnjih destinacija

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je, u poruci povodom početka manifestacije Sarajevo novogodišnji centar regije, kazao da je pred nama još jedno nezaboravno trodnevno novogodišnje druženje, te da je Sarajevo već prepoznato kao regionalni centar i jedna od najpoželjnijih evropskih novogodišnjih destinacija.

– Dolaze nam gosti iz cijelog svijeta, iz evropskih metropola i susjednih država. Svi žele provesti lijepe trenutke u glavnom gradu BiH. Mi iz Grada Sarajeva, zajedno s partnerima i sponzorima, i ove godine smo se potrudili da pripremimo program za pamćenje. Grad posljednjih dana odiše festivalskom atmosferom, užurbano se okončavaju pripreme za doček hiljada posjetilaca koji su popunili hotelske smještaje – naveo je Skaka.

Istaknuo je da su Sarajlije nadaleko poznati kao dobri domaćini, te da je “ovaj grad izrastao na razmeđu civilizacija”.

- OGLAS -

– Putevi se ovdje spajaju, a putnici namjernici i gosti ovdje su uvijek kao kod kuće. Vjerujem da ćemo i ove, kao i ranijih godina pokazati svoje najljepše lice i biti dobri domaćini. Ovo su dani kada se osvrćemo u godinu iza nas i gledamo u godinu pred nama. Koliko god je ona koju ispraćamo bila važna i uspješna, uvjeren sam da će 2020. biti još bolja – naveo je gradonačelnik Sarajeva.

Zato sam sretan, dodao je on, da u nju ulazimo kao Grad koji je postao poznat kao prijestolnica dobrog druženja i zabave, mjesto susreta, ali i ekonomskog i turističkog rasta.

– Drage moje sugrađanke i sugrađani, sa željom da narednu godinu provedete u zdravlju i sreći, pozivam vas da nam se pridružite večeras prvu noć spektakla ispred Vječne vatre. Da zajednički uživamo u klasičnim kompozicijama i evergreen pjesmama u društvu Ognjena Bomoštara i legendarne Jasne Gospić. U novogodišnjoj noći ćemo, siguran sam, ponovo napuniti Trg BiH i poslati u svijet najljepšu novogodišnju sliku – istaknuo je Skaka.

Dodao je da se, prvu noć nove godine, nastavlja sa druženjem, ponovo ispred Vječne vatre uz bend “Zabranjeno pušenje”.

– Ovaj novogodišnji spektakl možda najbolje i najviše govori o nama, našoj velikodušnosti, otvorenosti i tradiciji. U protekle tri godine više od 250.000 ljudi uživalo je u sarajevskoj novoj godini na otvorenom. Ako do sada niste osjetili tu atmosferu, vrijeme je da to učinite ove godine – poručio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA