Vijesti
Krvavi obračun migranata kod Bihaća (FOTO) Dvije osobe ubijene su sinoć u sukobu migranata u bihačkom naselju Žegar, potvrdio je jutros portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Sinoć u 22.15 sati Policijska stanica Bihaća zaprimila je telefonsku prijavu od građanke iz mjesta Žegar koja je prijavila da je na Žegarskom polju, lokacija između naselja Žegar u pravcu planine Plješevice, došlo do masovnog sukoba između veće grupe migranata, te da ima povrijeđenih.

Nakon ove prijave na mjesto događaja upućeno je više policijskih patrola koje su potvrdile navode mještanke navedenog naselja gdje se sve dešavalo.

 Policija je potvrdila da su dvije osobe smrtno stradale, 10 ih je teško povrijeđeno dok je osam osoba lakše povrijeđeno.

Prema navodima iz MUP-a KS, radi se o državljanima Pakistanina koje su napali državljani Afganistana.

O svemu je obaviješten tužitelj koji je potvrdio da se radi o krivičnom djelu ubistva. U toku je istraga kao i potraga za izvršiteljima.

Prema navodima Šiljdedića, teren je malo nepristupačan, a najvjerovatnije su se osobe koje su počinile ovo krivično djelo već uputile u pravcu Hrvatske. 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.