Vijesti
Majka silovala 11-godišnjeg sina Slučaj je otkriven 2018. godine, kada je "majka iz pakla" završila u istražnom zatvoru na 50 dana. Kada je izašla iz zatvora, određena je mjera opreza zabrane kontaktiranja sa sinom.
#

Na četiri godine i 11 mjeseci osuđena je 47-godišnja majka iz Splita koja je počinila dva krivična djela nad svojim dječakom - za polni odnos dok je imao nepunih osam godina, te desetak godina kasnije za polnu zloupotrebu istog djeteta koje je tada imalo više od 15 godina, piše "Dalmacija danas".

Slučaj je otkriven 2018. godine, kada je "majka iz pakla" završila u istražnom zatvoru na 50 dana. Kada je izašla iz zatvora, određena je mjera opreza zabrane kontaktiranja sa sinom.

Ubrzo je podignuta optužnica, a danas je Županijski sud u Splitu osudio 47-godišnjakinju prvenstveno na temelju psihološkog vještačenja. Kako za zlodjela nije bilo neposrednih očevidaca, tek nekoliko posrednih svjedoka, ključnim su se pokazali razgovori vještaka s istraumiranim mladićem. Stav je veštaka, koji je sud prihvatio, kako su se te grozne stvari zaista odigravale, da ništa nije izmišljeno…

Prema presudi, prva zlostavljanja događala su se 2007. i 2008. godine kada je dječaku, uprkos njegovom negodovanju i odgurivanju, skidala odjeću te stavljala njegov polni organ u usta. Desetak godina kasnije, tokom proljeća i ljeta 2018. godine, u desetak navrata ga je prisilila na polne odnose, prijeteći fizičkim kažnjavanjem, ali i da će ga izbaciti iz kuće.

Iako nije bila na objavi presude, tokom suđenja se branila izjavama da je sve izmišljeno, odnosno da je sina na sve nagovorio njen bivši suprug od kojeg se razvela prije 15-ak godina. Danas punoljetni mladić ne živi s njom, prenio je "Index.hr".

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.