Vijesti
Manijak držao djevojčicu zarobljenu u haustoru i izgrizao je po tijelu H.D. optužen da je izvršio bludne radnje na štetu djevojčice koja je 2008. godište
#

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv H. D. iz Zenice, a koji je nastanjen u Zavidovićima zbog bludnih radnji koje je počinio na štetu djevojčice mlađe od 14 godina. 

On je prema navodima optužnice u noći između  31. jula i 1. avgusta prošle godine u Zavidovićima u ulici Dragovački put prišao djevojčici koja je rođena 2008. godine. S njom je prema vlastitoj izjavi bio u ljubavnoj vezi, a tog dana mu nije uzvraćala telefonske pozive. 

Kada ju je ugedao kako se iz pekare vraća kući prišao joj je i povišenim tonom je pitao: „Đe si bila cjeli dan“ i ošamario ju je. 

 

Uhvatio ju je za ruku i povukao u haustor obližnje zgrade koja se nalazi u ulici 15. Septembar b.b., gdje ju je pokušao poljubiti. Djevojčica je okretela glavu odbijajući ga, a H.D. ju je više puta ugrizao za obraze, po ramenu, rukama i leđima te je udario rukom u leđa. Kako je navedeno u optužnici oštećena je plakala i tražila da je pusti kući, nakon čega ju je u jutarnjim satima oslobodio.

Djevojčica je ispričala roditeljima šta se dogodilo,a oni su o svemu obavijestili policiju. Žrtva je zadobila tjelesne ozljede u vidu ugriznih rana na nadlakticama, oba ramena, leđa i desnog obraza te modrila kože u lijevoj polovici leđa.

Općinski sud u Zavidovićima potvrdio je optužnicu, a kako saznajemo manijaku je izrečena mjera zabrane približavanja žrtvi.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.