Vijesti
Migrant iz Alžira za nekoliko sati ukrao tri vozila u RS-u, s jednim prouzrokovao nesreću Policija Bosanske Gradiške i Banje Luke uhapsila je migranta iz Alžira čiji su inicijali H.B, koji je ukrao tri putnička automobila.
#

Automobili su ukradeni noćas i tokom jutra.

Prvi automobil osumnjičeni je ukrao u Banjoj Luci, gdje je Policijskoj upravi oštećeni u noći 24. na 25 august prijavio da mu je ispred kuće na području grada otuđen automobil marke Volvo.

Druga krađa automobila, prijavljena je preksinoć i Policijskoj stanici Nova Topola, gdje je iz dvorišta kuće u mjestu Kočićevo, grad Bosanska Gradiška, otuđeno teretno vozilo marke Peugoet tip Partner.

Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja su izašli pripadnici Policijske uprave Gradiška, koji su tokom uviđaja u neposrednoj blizini kuće oštećenog uočili automobil Volvo, za koje je utvrđeno da se radi o vozilu koje je u toku noći otuđeno na području Banje Luke, saopšteno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

Daljim operativnim radom policijskih službenika došlo se do saznanja da je osumnjičeni u mjestu Bajinci u opštini Srbac, sa otuđenim teretnim vozilom Peugeot prouzrokovao saobraćajnu nezgodu.

Na vozilu je nastupila materijalna šteta, a osumnjičeni je zadobio tjelesne povrede.

Krađa trećeg vozila, prijavljena je 25. augusta u 5.43 časova Policijskoj stanici Srbac.

Prijavljeno je da je u mjestu Bajinci, iz garaže u privatnom vlasništvu otuđen automobil marke Passat 5+, a nedugo nakon prijave, policija Laktaša uspjela je da u mjestu Kosjerovo, zaustave navedeno vozilo, a kojim je upravljalo lice H.B. državljanin Alžira.

Policijski službenici su lišili slobode navedenu osobu, a o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osoba ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima. Takođe o svemu naprijed navedenom i preduzetom obavješteni su radnici Terenskog centra za strance Banja Luka, a koji su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.