Vijesti
Monstrume odala nelogična priča i krv na zidovima: Majka i očuh na vještačenju zbog brutalnog ubistva djevojčice Slučaj se desio u maju ove godine
#

Više javno tužilaštvo u Negotinu naložilo je psihijatrijsko vještačenje Zorana A. i Vesne F., očuha i majke djevojčice L. F. (2) osumnjičenih za njeno ubistvo.

Vještačenjem bi tužilaštvo trebalo da odgonetne da li osumnjičeni za ubistvo malene djevojčice imaju poremećeno duševno stanje, odnosno da li su prilikom ubistva djevojčice, za koje se sumnja da su ga počinili, bili uračunljivi.- Vještačenjem će biti ukazano da li su bile isključene njihove mogućnosti da shvate šta čine ili da upravljaju svojim postupcima zbog duševne bolesti, zaostalog duševnog razvoja - kazao je izvor upoznat sa slučajem za "Blic".

Prema njegovim riječima, ovo vještačenje obavit će se u Specijalnim zatvorskim bolnicama u zatvorima u kojima se očuh i majka ubijene djevojčice nalaze u pritvoru.

Inače, paralelno sa istragom koju provodi Tužilaštvo, otac ubijene djevojčice kontaktirao je Fondaciju "Tijana Jurić".

Fondacija je od njega dobila punomoć da zastupa porodicu oštećenih u slučaju stravičnog ubistva. To nam potvrđuje i Igor Jurić koji navodi da će pravni zastupnik Fondacije, advokatica Maja Atanasković biti na sudu kada počne suđenje i da će tražiti najveću kaznu.

- Očekujemo najstrožu kaznu za ovo ubistvo. Žao mi je što izmenjen Krivični zakon nije počeo da se primenjuje odmah pošto je izglasan, jer bi to bila prva kazna doživotnog zatvora. Fondacija će se zalagati da oni koji su krivi za smrt djeteta odgovaraju.

Podsjetimo, stravično ubistvo djevojčice dogodilo se krajem maja u selu Prahovo kod Negotina.

Vesna i Zoran, osumnjičeni za ubistvo djeteta, nakon što je djete preminulo, ispričali su ljekarima da je djevojčica nesrećnim slučajem pala sa terase oko četiri sata ujutru.

Policiji je bila sumnjiva priča koju su Zoran i Vesna ispričali. Posebno je bilo čudno to što nisu znali da objasne kako je dijete usred noći samo izašlo na terasu i palo. Zbog toga su se policajci uputili u kuću gde je Vesna od nedavno živjela sa Zoranom i svojim djetetom.

Forenzičari su na licu mjesta, u prostorijama u kući, pronašli brojne tragove krvi. Ovakav pronalazak potvrdio je njihovu sumnju.

Dokazi su pokazali da je dijete pretučeno u kući, a da je nasilnik, shvativši šta je uradio, bacio djevojčicu na beton u nadi da će na taj način prikriti jezivo ubistvo.

Nakon što su Zoranu predočeni dokazi pronađeni u kući za koje nije imao objašnjenje, prema nezvaničnim informacijama, on je priznao da je dijete pretukao nasmrt, a potom je okrivio i djevojčicinu majku.

Pojedini mediji prenijeli su da je Zoran neposredno prije ubistva bio u izlasku sa društvom. Kada je došao kući oko tri sata, djevojčica se probudila i počela da plače što je njega iznerviralo.

Vesna F. je, inače, mjesec dana prije ubistva došla je sa kćerkicom iz Bora u Prahovo i počela nevjenčano da živi sa Zoranom u njegovoj kući. On je, prema priči mještana, bio problematičan i već poznat policiji.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.