Vijesti
Muškarac iz Zenice nakon rasprave pucao na komšije vazdušnom puškom Ilija Milanović (1944) iz Raspotočja, sela kod Zenice, optužen je od strane Tužilaštva ZDK zbog ugrožavanja bezbjednosti komšija, kojima je navodno prijetio i pucao iz vazdušne puške.
#

Incident se dogodio u Raspotočju 9. juna ove godine u večernjim satima, kada su se ispred njegove kuće nalazili njegova komšinica R. G., njen suprug R. M. i njihova ćerka R. M.


Kako se navodi u optužnici, nakon kraćeg razgovora sa komšijama, Milanović je muškarca udario kamenom u leđa prije nego što je iz šupe izvadio vazdušnu pušku tzv. ptičarku i ispalio više metaka na njega i njegovu suprugu.

- Potom ih je vrijeđao i prijetio, govoreći: "Ko vas je ovde doveo, sve ću vas pobiti kao zečeve", a kada je R.M. rekao mu je da će ga prijaviti policiji, a on je odgovorio: "Policija ne može ništa za mene, ja se policije ne bojim." Njegove prijetnje su izazvale strah R.G., R.M. i kćer R.M. za svoje živote, što je on namjeravao. Time je, kako se navodi u optužnici, počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti drugih ugrožavanjem života smrtonosnom silom.

Milanović nije bio osuđivan, a tokom saslušanja pred tužiocem priznao je svoju krivicu.

S obzirom da se radi o krivičnom djelu za koje je propisana kazna od tri mjeseca do pet godina, tužilac je zatražio od suda da, ukoliko sud udovolji zahtjevu, donese krivičnu naredbu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.