Vijesti
Muškarac koji je pronađen mrtav u automobilu počinio samoubistvo
#

Policija je u nedjelju navečer pronašla tijelo muškarca u automobilu u Livnu, a uviđajem je utvrđeno da je riječ o M.D. rođenom 1965. godine te da se ubio vatrenim oružjem.
Prema dosad prikupljenim relevantnim materijalnim tragovima, utvrđeno je da u konkretnom slučaju ne postoje osnovi sumnje da je počinjeno bilo koje kazneno djelo već da se radi o samoubistvu izvršenom pucanjem iz vatrenog oružja, koje je pronađeno u vozilu M.D., doznaje se iz Kantonalnog tužilaštva u Livnu.

Podsjećamo, u noći 12.maja, oko 23.15 sati MUP Kantona 10 obavijestio je dežurnog tužioca da je na parking prostoru u Ulici Stjepana II Kotromanića u Livnu (u blizini zgrade Vlade) u privatnom vozilu marke "Mercedes", njemačkih registarskih oznaka pronađeno beživotno tijelo nepoznatog muškarca.

Tokom današnjeg dana postupajući tužilac iz Livna izdat će naredbu za izvođenje obdukcije u cilju utvrđivanja tačnog uzroka smrti, a u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku naložit će se poduzimanje i drugih istražnih radnji.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.