1 C
Sarajevo
19.04.2024

Poruke od kojih srce puca: Almir je besplatno spremao djecu za maturu, bio humanitarac, pomagao…

Saopštenje Vijeća roditelja OŠ Zahid Baručija prenosimo u cijelosti:

“Roditelji učenika i učenici OŠ Zahid Baručija, roditelji učenika i učenici III-1 razreda i članovi Vijeća roditelja ove škole su sa velikom tugom primili tužnu vijest da je naš veliki prijatelj i predsjednik Vijeća roditelja, Almir Brkić, tragično nastradao sa članovima porodice.

Svoje slobodno vrijeme i pozitivnu energiju Almir je bespoštedno ulagao pomažući našoj zajednici. Bio je pokretač raznih akcija humanitarnog karaktera u našoj sredini, akcija koje su donosile dobrobit svima nama, za neko bolje sutra naše djece i nas. Organizovao je prikupljanje novčanih i robnih sredstava za socijalno ugrožene porodice i bolesnu djecu, izborio se za renoviranje, nadogradnju i adaptaciju školskih prostorija i besplatan školski prevoz za djecu sa udaljenih lokacija i još mnogo toga.

- OGLAS -

Profesor matematike koji je uživao objašnjavajući i učeći djecu matematiku, profesor koji je besplatno spremao djecu za eksternu maturu. Društveno angažovan, požrtvovan, humanista i čovjek koji je sav svoj život i rad podredio dobrobiti i napredovanju naše kompletne zajednice, takav je bio naš Almir.

Teško je riječima opisati naša osjećanja: šok, tugu i nevjericu da našeg dragog prijatelja, njegove supruge i kćerke više nema među nama. Roditelji učenika OŠ Zahid Baručija,Vogošća iskreno saosjećaju i žale sa porodicama Brkić i Selimović, rodbinom i prijateljima, a Bilalu želimo da se što prije uspješno oporavi”, napisano je. 

Ovim putem pozivamo sve medije i e-portale na minimum ljudskosti i poštovanja, barem prema izgubljenim životima naših prijatelja.

Vijeće roditelja Osnovne Škole Zahid Baručija

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA