2 C
Sarajevo
26.04.2024

Nevjerovatna priča iz Hrvatske, šefica radija namjestila nagradnu igru, ispraznila bankovne račune i podnijela ostavku

Nevjerovatna priča dolazi iz Hrvatske, tačnije iz Biograda na Moru. Naime, Lokalni Radio BnM, koji je osnovan u julu 1992. godine (prije 27 godina), je na inzistiranje direktorice Nikoline Kovačević ove godine proslavio 30. rođendan.

Povodom rođendana Kovačević je namjestila nagradnu igru u kojoj je dijelila automobil i skuter. Auto je poklonila majci svog momka, a skuter majci pročelnice iz gradske uprave, prenosi index.hr. Pobjednike je izvukla lično Nikolina Kovačević.

No to nije sve, policija je pokrenula istragu jer su procurili dodatni detalji. Odnosno, radio stanica se nalazi u minusu od 800 hiljada kuna, jer je račun ispražnjen i blokiran. Deset novinara i urednika koji su zaposleni na radio stanici BnM nisu dobili plate od augusta ove godine.

- OGLAS -

 

Nakon što je policija pokrenula izvide, direktorica Kovačević se više nije vratila na posao. Najprije je otišla na godišnji odmor, a nakon toga je otvorila bolovanje da bi u listopadu “zbog stresa” dala ostavku na mjesto direktorice i ostala na radnom mjestu novinarke.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA