21.6 C
Sarajevo
16.04.2024

BiH: Državljani Srbije lišeni slobode u Banjaluci zbog napada na policijskog službenika

Policijski službenici mjesno nadležne policijske stanice, Policijske uprave Banjaluka i MUP-a RS su u Banjaluci u ul. Relje Krilatice su u petak oko 22.30 časova slobode lišili dva državljanina Srbije, javlja Anadolu Agency (AA).

“Policijski službenici slobode su lišili lica inicijala A.S. iz R. Srbije zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i lice inicijala M.J. iz R. Srbije zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Kako se navodi Policijski službenici su postupajući po jednoj prijavi “uočili vršenje drugog prekršaja od strane lica lišenih slobode na način što su isti u više navrata sa balkona zgrade vrijeđali policijske službenike, govoreći im riječi uvredljivog sadržaja, i na taj način narušavali javni red i mir”.

- OGLAS -

“Dolaskom na navedenu adresu i stan lica su upozorena da prestanu sa vršenjem prekršaja. Isti su se oglušili na izdato naređenje i fizički su napali  na policijskog službenika, nakon čega su lišeni slobode”, stoji u saopštenju. 

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a lišeni slobode su u subotu predati Službi za poslove sa strancima BiH, Terenski centar Banjaluka na dalje postupanje.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA