Vijesti
Na Palama jučer uhapšen još jedan akter akcije "Volan" Ognjen Muharemović U poznatoj historijskoj akciji "Volan" uhapšena je još jedna osoba sa Pala, a kako saznajemo riječ je o Ognjenu Muharemoviću.
#

Muharemović je po osnovu Interpolove potjernice uhapšen jučer na Palama, a po naredbi Suda Bosne i Hercegovine te je predat Sudskoj policiji.

Za njim se tragalo zbog više teških krivičnih djela, rečeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, između ostalog zbog organizovanog kriminala, krijumčarenja, iznuda i teških krađa.

Osim u akciji "Volan", Muharemović je hapšen i ranije u akciji "Silva" zajedno sa desetinom drugih osoba zbog sumnje na udruživanje radi činjenja krivičnih djela kao što je pustošenje šuma, krađa i slično.

Predmet "Volan", u okviru kojeg je sada uhapšen Muharemović, je najveća i historijska optužnica u BiH koja obuhvata automafiju. Neki od glavnih aktera ove optužnice su Danilo Cicović, Marko Trifković Žižan, Srećko Trifković, Slaven Dakić Žućo, Srećko Mandić, Miroslav Škobo i brojni drugi.

Sumnja se da su ukrali najmanje 200 vozila vrijednih nekoliko miliona KM, a uz teške krađe usko su vezane i iznude novca za otkup ovih automobila što je poznata praksa automafije još od prije rata.

Neki od osumnjičenih u predmetu "Volan" su dovođeni u vezu i sa ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktobru 2018. godine za koje se vjeruje da su stradali upravo tokom intervencije zbog krađe automobila.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.