2 C
Sarajevo
26.04.2024

BiH: Danas i sutra sunčano uz umjerenu oblačnost, srijeda i četvrtak pljuskovi i grmljavina

Jutros je u centralnim i istočnim područjima Bosne i Hercegovine bilo više oblačnosti, dok je u ostatku zemlje sunčano, navedeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, javlja Anadolu Agency (AA).

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 3; Sokolac 10; Ivan Sedlo 11; Bihać, Bugojno i Drvar 12; Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica 13; Banja Luka i Zenica 14; Doboj, Gradačac, Livno i Tuzla 15; Bijeljina 17; Grude 18; Široki Brijeg i Trebinje 20; Mostar, Neum i Stolac 22 stepena. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948Pa, za 5hPa je veći od normalnog i opada.

Danas se u Bosni očekuje mala do umjerena naoblaka. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 26 stepeni, na jugu zemlje do 30.

- OGLAS -

U Sarajevu više oblačnosti u jutarnjim satima. Veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

U utorak se u BiH očekuje sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 27, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U srijedu prije podne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su najizgledniji u sjevernim, sjeveroistočnim i istočnim područjima. Vjetar slab, većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29, na jugu zemlje do 31 stepen.

Više oblačnosti u drugoj polovini dana očekuje se u četvrtak. U poslijepodnevnim i večernjim satima u većem dijelu zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina. Bez padavina na jugu. Vjetar slab do umjerene jačine većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA