Vijesti
Na sedam kladionica u Gornjem Vakufu bačeni molotovljevi kokteli U Gornjem Vakufu u noći sa četvrtka na petak bačeno je sedam molotovljevih koktela na objekte u kojima se nalaze sportske kladionice, potvrđeno je iz MUP-a SBK.
# Gornjivakuf.com
 
U Gornjem Vakufu u noći sa četvrtka na petak bačeno je sedam molotovljevih koktela na objekte u kojima se nalaze sportske kladionice, potvrđeno je iz MUP-a SBK.
 

Iz MUP-a ovog kantona su istakli kako je oko 2:40 PS Gornji Vakuf – Uskoplje prijavljeno da su od strane nepoznatih osoba na području Gornjeg Vakufa – Uskoplja u sedam objekata u kojima se nalaze sportske kladionice, bačene zapaljive tečnosti koje su izazvale vatru, usljed čega je na objektima pričinjena materijalna šteta.

"Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te pristupili poduzimanju intenzivnih mjera i radnji iz svoje nadležnosti. Na lice mjesta izašli su i pripadnici Vatrogasnog društva Gornji Vakuf –Uskoplje koji su ugasili vatru.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno izvršili su uviđajne radnje na licu mjesta, te poduzimaju i druge aktivnosti u cilju rasvijetljavanja navedenih događaja", saopšteno je iz MUP-a SBK.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.