10.5 C
Sarajevo
19.04.2024

Aduti iz prirode za blistavu kožu bez pigmentacijskih mrlja

Blistava koža i porculanski ten san su svake žene, no rijetke su one koje su rođene s tim. Za sve nas druge rješenje se nalazi u prirodi i to na dohvat ruke

Pigmentacijske mrlje čine da koža izgleda puno starije, no što je. Posljedica su izlaganja suncu. Ukoliko i sama imaš problema s pigmentacijskim mrljama isprobaj neki od navedenih savjeta i riješi ih se. Naravno, ne zaboravi koristiti kremu sa zaštitnim faktorom tijekom cijele godine, a ne samo u ljetnim mjesecima. Tako ćeš očuvati mladolik izgled i zdravlje kože.

Sumpor i vitamin C

- OGLAS -

Sumpor je, nakon kalcija i fosfora, najzastupljeniji mineral u tijelu i vrlo je bitan za zdravlje kose, noktiju, hrskavice, vezivnih tkiva, probave i kože. Sumpor vraća koži zdrav izgled. Tijelo ga samo proizvodi, a u organskom obliku (metilsulfonilmetan MSM) sadrži ga i voće i povrće. MSM pomaže organizmu da proizvodi kolagen i keratin, a osobito je učinkovit ako ga uzimamo s vitaminom C.

Ekstrakt kivija

Kivi je nutritivna bomba i ima široki utjecaj na zdravlje. Pomaže kod astme jačajući pluća, reducira oksidativnu štetu na stanicama, čuva zdravlje srca, poboljšava san, snižava upale u tijelu, pomaže kod mršavljenja, a zbog toga što obiluje vitaminom C voli ga i tvoja koža. Vitamin C je anitoksidans koji pomaže organizmu proizvesti kolagen i elastin koji čine da koža blista. Kivi možeš jesti, ali možeš ga i nanijeti na kožu lica i vrata tako što ćeš od njega napraviti masku. Potaknut će kožu da proizvede nove stanice.

Alfa-arbutin

Ovaj spoj dobivamo iz borovnice, brusnice, pšenice i medvjetke, a izuzetno je učinkoviti kod uklanjanja pigmentacijskih mrlja, crnih krugova pod očima i staračkih pjega. Djeluje na način da blokira proizvodnju melanina u tijelu, što u konačnici dovodi do ujednačenog tena.

Maska od jagode i jogurta

Želiš li si priuštiti SPA tretman u vlastitoj kupaonici i razmaziti svoju kožu, maska od jagode i jogurta pravi je izbor. Jagode obiluju vitaminom C, salicilnom i alfa hidroksilnom kiselinom, a sva tri sastojka sjajno djeluju na kožu. Jogurt će ju hidrirati, reducirati tamne krugove pod očima i pomoći izliječiti sitne infekcije na koži. Jedino na što treba pripaziti je da jogurt nije zaslađen.

Eterično ulje jasmina

Zbog svog opojnog mirisa ova je biljka istovremeno i afrodizijak i antidepresiv, a po sastavu antiseptik. Pomiješaj nekoliko kapi eteričnog ulja jasmina s bademovim uljem i svakodnevno nanosi na kožu lica i vrata Ova kombinacija može ti poslužiti kao sredstvo za uklanjanje šminke prije odlaska na počinak. Izbalansirat će hormone, navlažiti kožu, nakon dulje upotrebe ublažiti ožiljke od akni i ekcema.

Eterično ulje korijandera

Eterično ulje korijandera odlično je za čišćenje kože, a ako ga pomiješaš s uljem lavande i baznim uljem poput kokosovog, osigurat ćeš si i opuštanje. Najbolje ga je nanijeti na kožu odmah nakon kupanja ili tuširanja.

Ledene kockice zelenog čaja

Skuhaj jači zeleni čaj, izlij ga u modle za led i stavi u zamrzivač te koristi kada god osjetiš da ti je lice umorno i koža beživotna. Zeleni čaj ima jak antiupalni i antimikrobni učinak te sadrži snažan antioksidans EGCG koji pomaže koži da se zaštiti od oksidativnog stresa. Osim toga, zeleni čaj obiluje vitaminom E koji hidrira kožu i čini da ona bude meka i blistava te ublažava ožiljke.
Kockice zaleđenog zelenog čaja također će ti pomoći da se riješiš podočnjaka.

Med i kamilica

Ako se još uvijek pitaš čemu služi tonik, na pravom si mjestu da dobiješ odgovor. Ako ga naneseš odmah nakon što si oprala lice, pomoći će ukloniti eventualne ostatke nečistoće. Oim toga, uravnotežit će pH kože i prevenirati njezino pucanje. Domaći tonik napravit ćeš tako što ćeš pomiješati med (on će koži dati vlagu i hranu), čaj od kamilice (ona će ju omekšati i umiriti) i jabučni ocat (koji će izbalansirati pH i ublažiti zategnutost kože).

Voda

Voda je temelj svega pa tako i lijepe kože. Detoksicira organizam, hidrira ga i čini kožu blistavom i sjajnom. Vodi računa da kroz dan popiješ dovoljnu količinu vode, a želiš li pojačati njezin učinak dodaj u vodu limunov sok ili naribaj đumbir ili pak ubaci pokoji listić bosiljka. Ovi sastojci potaknut će detoksikaciju, smanjiti upale u tijelu i odčepiti pore.

(zena.hr)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA