Vijesti
Nastavak užasa u školama u Srbiji: Učenik osmog razreda nožem napao vršnjaka Više javno tužilaštvo je obaviješteno o događaju i napad je okarakterisan kao ugrožavanje sigurnosti.
#

Niška policija potvrdila je danas da se u srijedu u kasnim popodnevnim satima dogodio incident u niškoj Osnovnoj školi "Vožd Karađorđe", nakon što je učenika osmog razreda te škole nožem napao njegov vršnjak iz druge škole.

"Po pozivu radnika obezbjeđenja škole, na lice mjesta izašla je interventna patrola i ekipa Hitne pomoći i od učenika koji je zatečen u dvorištu oduzet je nož. Incident se završio bez nanošenja tjelesnih povreda", kazali su u policiji.

Više javno tužilaštvo je obaviješteno o događaju i napad je okarakterisan kao ugrožavanje sigurnosti.

Policija je istoga dana, kazali su u PU Niš, obavila istragu zbog fotografija koje su se pojavile na društvenim mrežama, a na kojima je fotografisan mladić sa pištoljem u rukama u blizini Osnovne škole "Dušan Radović".

"Nakon istrage je utvrđeno da je učenik osmog razreda te škole u rukama imao plastični pištolj", rekli su u policiji. O tom događaju je također obaviješteno Više javno tužilaštvo.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.