Vijesti
Novi detalji u istrazi o tragičnom udesu kod Šapca: U Majinoj krvi pronađen alkohol U krvi dvadesetogodišnje Maje Lolić, koja je upravljala Ford Fiestom kad je u Tabanoviću kod Šapca poginulo četvero mladih vraćajući se iz provoda, pronađen je alkohol, saznaje "Blic" od izvora bliskog istrazi nesreće
#

Je li ta količina bila kobna, odnosno je li presudno utjecala na mogućnost djevojke da upravlja vozilom, pokazat će istraga i vještačenje. Na to se, dodaje izvor "Blica", sumnjalo od samog početka, jer je na mjestu nesreće nađena i pivska flaša, ali se ne zna je li ispala iz automobila, ko je pio i da li je flašu neko tu donio. 

Analiza uzorka krvi djevojke, koja je jedina preživjela u ovoj stravičnoj nesreći, uzete sat i po nakon nesreće, pokazuje da je u njoj bilo alkohola. 

Koliki je procent alkoholiziranosti bio u trenutku nesreće, pokazat će vještačenje na osnovu dva uzorka krvi, svjedočenja i drugih relevantnih faktora koji se uzimaju u obzir prilikom dokazivanja odgovornosti. 

Bitan element istrage bit će i vještačenje na mjestu događaja.

Inače, prema prvim saznanjima, inspektori i saobraćajni vještaci na mjestu nesreće nisu zatekli vidljive tragove kočenja pa se pretpostavlja da je Maja na trenutak možda i zaspala. 

Podsjetimo, nesreća u kojoj su život izgubili Sara Lolić (17), Tanja Lacković (18), Ivana Bogunović (20) i Miodrag Jovičić (19), dogodila se prije šest dana u mjestu Tabanović kod Šapca.  

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.